Šik móda pro plnoštíhlé

Šik móda pro plnoštíhlé

Máte nějaký kilogram navíc? To ovšem rozhodně neznamená, že byste měla chodit zahalená pouze v černé, která opticky zužuje, a ve volném oblečení. I plnoštíhlé ženy si mohou s módou pohrát a vytvořit neotřelý look.

Základní pravidla

Barvám se nevyhýbejte, jen se vyvarujte celému outfitu v bílé barvě. Je pravdou, že plnoštíhlé dámy by se více měly věnovat střihům, barvám i vzorům, které na sebe oblékají. To vše vám totiž může významně pomoci v optickém zeštíhlení. Co vám zaručeně přidá kila navíc a nevypadá dobře? Příliš těsné oblečení bohužel přidává. Proto se mu vyhýbejte v případě, že máte sebemenší kilo navíc. Taktéž se vyvarujte kalhotám do zvonu a volte spíše úzké střihy kalhot kratšího střihu tak, aby byly odhaleny kotníky. Nohy budou působit delší a štíhlejší. Obzvláště dobré je obout si k nim podpatky, které vás celkově prodlouží.

Pozor na doplňky

Plnoštíhlé dámy by se obecně měly vyhnout neforemnému oblečení, které je naopak opticky ještě zvětší. Stejně tak na objemu přidávají výrazné a velké vzory – květiny či geometrické tvary. Vyhnout byste se zároveň měly i malým doplňkům, šperkům a kabelkám, které budí dojem, že jste ještě větší. Neodhalujte příliš ramena. Vhodná nejsou ani tílka nebo šaty na ramínka, které ještě více zdůrazní velké paže.

Vyzdvihněte určité partie

Snažte se zdůraznit to, co je na vás pěkné, ať už jsou to vlasy, krk nebo lýtka. Máte-li úzký pás a větší zadeček, volte například Á-čkovou sukni do pasu, která zdůrazní útlý pás a zakryje větší pozadí. Z materiálů raději zapomeňte na hrubé pleteniny, samet, brokát a obecně lesklé materiály nebo materiály, které vás budou dělat většími jako například kožešiny. Největším tabu, pokud chcete zakrýt kila navíc, jsou legíny. Ty bohužel odhalí vše, co nechcete. Místo legín si pořiďte černé střečové kalhoty, které vás opticky zeštíhlí a zakryjí menší nedostatky. K nim zvolte lehkou tuniku či delší halenku.

Rozhodně se nebojte experimentovat. To, že máte nějaké kilo navíc, není nic hrozného. Proto vyrazte na nákupy s upřímnou kamarádkou, která vás nenechá vyjít právě například v legínách, a pořiďte si nové svěží kousky do vašeho šatníku.

Autor: Kateřina Doul · Publikováno: 9.10.2017 · Přečteno: 4881x

Doporučujeme

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.