Recenze: Body Book od Cameron Diaz

Recenze: Body Book od Cameron Diaz

Návodem má být knížka Body Book, tedy průvodce, který mapuje veškerou životosprávu Cameron Diaz a jejího božského těla. A i když víc než hubnutí mě zajímá spíše to, jak se psaní Cameron zhostila, pár kazů na životosprávě, se kterými by mi knížka mohla pomoct, mám.

  • Večeřím po půlnoci, těsně před tím, než jdu spát. Jinak neusnu. 
  • Hltám.
  • Jím hodně zdravých věcí. Ale taky jím po restauracích.
  • Všude chodím pěšky, ale jinak nesportuju.
  • Jím velké porce, třikrát denně. Na svačiny nehraju.
  • Občas se odvalím z all-you-can-eat.
  • Nejím smažené, ale kompenzuju to sladkým.

Tak, milá Cameron, pojď mě přesvědčit, abych to nedělala.  

O čem je Body Book?

Body Book je vlastně klasická knížka o zdravém životním stylu napsaná pro ty, co chtějí zhubnout nebo žít o kapku zdravěji. Kdo se o věci spojené s výživou zabývá, už hodně informací ví. Knížka Body Book má ale velkou výhodu - je psána způsobem, jakoby Cameron seděla hned naproti mně a se svojí vyřídilkou mi říkala něco o tom, jak si jídlem taky můžu zhuntovat tělo.


Docela na to slyším. Cameron zná člověk jako vášnivou surfařku, ale taky jako holku milující fastfood. Jenže málokdo už ví, kolik toho za posledních pár let změnila. Je mi příjemný ten tón, se kterým na mě mluví, a tak knížku - krom kapitoly plné anatomie - dočítám do posledního písmene. Má přitom tři části: Výživa, Fitness a Mysl.

Nějaké zajímavosti?


Změním díky Body Booku své zlozvyky?

To jsem zase neřekla! Ale ta knížka mi zůstala v hlavě. Našla jsem tam pár hodně dobrých bodů. A argumentů. Leží mi to v hlavě. Třeba taková kapitola o sportu vám taky beztak nedá, abyste nešli něco dělat.

Ale to se dalo čekat. Cameron je hérečka. Herci jsou od toho, aby nám cpali emoce. A to tahle holka umí moc dobře. Celý životní styl totiž popisuje přímo na svém šíleném pracovním tempu v Hollywoodu. Takže mi vlastně vzala vítr z plachet, když jsem chtěla říct, že na pravidelný cvičení prostě nemám čas...

Snad už tedy jen dodat, že Body Book od Cameron Diaz (se Sandrou Bark) seženete jako e-knihu na Palmknihách.

A když už je řeč o jídle - jak jste přežili Vánoce?

Luc.

Autor: zivotpodlelucie.cz · Publikováno: 3.2.2015 · Přečteno: 1654x

Doporučujeme

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.