Poradíme vám jak na celulitidu

Poradíme vám jak na celulitidu

Slovo celulitida děsí většinu žen. V menší míře však postihuje i mužskou populaci. Celulitida neboli pomerančová kůže se objevuje na různých partiích těla, přičemž nejpostiženější jsou stehna a hýždě. A protože boj s touto estetickou vadou nám dává pořádně zabrat, v dnešním článku se podíváme na tipy, jak s ní konečně skoncovat!

Proč vzniká celulitida?

Nerovnosti pokožky vznikají buď vlivem nedostatečného prokrvení, nebo nedostatečné lymfatické činnosti v postiženém místě. Jde vlastně o nahromadění tukové tkáně a stárnutí podkožního vaziva. Může být ale taktéž spojená s hormonálními výkyvy. Proto se často objevuje v období dospívání, těhotenství či po porodu. Posledním faktorem, který je zároveň dobře ovlivnitelný, je životní styl. K tvorbě pomerančové kůže totiž nemálo přispívá nadměrné pití alkoholu, kouření, stres a nedostatek pohybu.

Zahajte boj proti nevzhledným tukovým polštářkům

Nyní už dobře víte, že za vzhledem pomerančové kůže stojí tukové polštáře. Proto prvním krokem je zbavit se nějakého toho tuku. K tomu je nezbytné alespoň částečně upravit stravování a začlenit do vašeho denního rytmu cviky na posilnění tkání. Do jídelníčku byste rovněž měli zařadit kvalitní bílkoviny, které pomáhají posilňovat pojivové tkáně. Zároveň omezte přísun sacharidů a zvyšte příjem ovoce (i sušené ovoce se počítá!) a zeleniny. Nezapomínejte na pitný režim. Kávu, alkohol a sladké limonády ovšem vyměňte za čistou vodu.

Jelikož celulitida vzniká špatným fungováním lymfatického systému, je velice dobrou zbraní také lymfatická masáž. Nečekejte však zázraky po jedné absolvované masáži. Důležité je vytrvat a nastartovat lymfatický systém alespoň 10 masážemi. Doma můžete proti celulitidě bojovat například ve sprše střídáním teplé a studené vody a masáží speciálním válečkem či žínkou.

V neposlední řadě nezapomínejte ani na pohyb - pravidelně cvičte nebo běhejte. Účinným a příjemným způsobem, jak se nejen zbavit celulitidy, ale také stresu, je jóga. Možná se vám zdá, že během jógy nic neděláte, ale po jedné lekci zjistíte, že hodina poctivé jógy dá tělu opravdu zabrat.

Krémy a zábaly proti celulitidě

Vzhledem k tomu, že na trhu existuje snad miliarda přípravků a procedur, které slibují zázračné vyřešení problému s pomerančovou kůží, vždy si pozorně přečtete recenze či dejte na zkušenosti známých. Nezřídka to bývají vyhozené peníze. Při jejich výběru rovněž sledujte složení produktů. Mezi účinné látky patří kofein, skořice, L-karnitin či koenzym Q10. Jedním z oblíbených anticelulitidových zábalů je například aplikace skořicového krému a zabalení postižených částí do potravinové fólie. Pamatujte však, že krémy jsou vždy jen doplňkem. Stěžejním by pro vás měla být změna jídelníčku a zařazení pohybových aktivit do vašeho denního rozvrhu.

Autor: Kateřina Doul · Publikováno: 22.9.2016 · Přečteno: 1289x

Doporučujeme

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.