Oslňte v Ultra Violet, barvě roku 2018

Oslňte v Ultra Violet, barvě roku 2018

Každoročně módní návrháři, vizážisté, designéři a další netrpělivě čekají na vyhlášení barvy roku. Vyhlášením barvy roku je pověřená společnost Pantone color institute a nejinak tomu bylo i letošní, respektive loňský rok. Po krásné svěží a jasně zelené barvě Greenery se můžeme těšit opět na výrazný odstín. V roce 2018 totiž Greenery vystřídá mystická ultrafialová barva neboli Ultra Violet.

Ultra Violet je odstínem, který znázorňuje vesmír a nekonečno, symbolizuje mystičnost, originalitu a provokaci. Ultra Violet podporuje kreativitu, tvůrčí myšlení a spiritualitu. Většina z nás asi moc kousků v této neotřelé kombinaci sytě fialové s lehkým dotekem modré ve svém šatníku prozatím nenajde. Proto se pojďme podívat, jak lze Ultra Violet nosit.

Jak kombinovat Ultra Violet?

Kombinovat s barvou Ultra Violet není žádná velká věda, neboť tento odstín je propojením modré a červené, a tak k němu můžeme přistupovat. Už nyní na začátku roku se v to v módních buticích hemží opravdu krásnými kousky. Ultrafialová si perfektně rozumí i se stříbrnou, zlatou či šedou barvou, se kterými vytváří luxusní look. Spojení žluté a ultrafialové barvy je pro změnu nepřehlédnutelné a vyzařuje sebevědomí. Nebojte se tak obléci fialový kostýmek, pod který můžete dát žlutou košili, nebo si koupit fialové šaty doplněné stříbrnými lodičkami, kabelkou a ostatními doplňky v tomto tónu. Pokud jste se právě nestaly předním fanouškem Ultra Violet, ale přesto se tohoto módního trendu nechcete vzdát, zkuste vsadit na doplňky v podobě šátku, kabelky, bot nebo například líčení, jako jsou ultrafialové stíny nebo rtěnka.

Smysl pro detail

Stačí jeden detail a celkový outfit dostane nepopsatelný šmrnc. V obchodech na vás navíc čekají nejen kouzelné fialové stíny nebo rtěnky, ale také řasenky či tužky na oči. Pamatujte si, že fialová barva dodává očím sexy výraz. Můžete použít například ultrafialové linky, či na konečky řas jemně naneste ultrafialovou řasenku. Samozřejmě ale můžete zůstat i u klasiky a použít černé linky i řasenku a fialové stíny. Možná vás to překvapí, ale barva roku se dotkne i parfémů. Světoví parfuméři proto ladí flakóny svých parfémů do purpurové barvy, čímž ještě zvýrazní dojem z celého parfému. Samozřejmě Ultra Violet podléhá i výběr použitých ingrediencí, a tak často nechybí ani například oblíbená levandule.

Autor: Martin Pánek · Publikováno: 10.1.2018 · Přečteno: 3014x

Doporučujeme

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.