Opravdu potřebujeme make-up?

Opravdu potřebujeme make-up?

A obě mi to musely říct, jinak bych netušila, že takhle krásný holky jsou – doprčic – zcela bez dotyku líčidel. 

Radunka se mi dneska s nadšením přišla ukázat s nalakovanýma nehtama. „Podruhý v životě,“ křičela a chlubila se. „A včera, včera jsem měla dokonce i řasenku!“

V obchodě s kosmetikou to znělo skoro jako kameňák. Ještě nutno podotknout, že si řasenku koupila teď poprvé v životě a panikařila hned dvakrát – poprvé, když zjistila, že řasenka má zcela neovladatelný štěteček plný píchavých štětin a podruhé, když si večer uvědomila, že by zřejmě měla řasenku něčím odlíčit a nevěděla čím. 

Míša na druhou stranu tyhle věci asi umí. Ale moc je nechce. Díky zcela nenalíčené tváři vypadá mlaďunce a svěže. Make-up jí prý přidává léta a už nevypadá jako holčička.  

Tenhle rok se ale rozhodla vyzkoušet něco nového. Prostě něco, co jí pro tento rok změní. Co z ní na chvilku udělá někoho nového, a přesto krásného. Chtělo to malou bezbolestnou proceduru, která ale změní celý obličej – takže na řadu přišly výrazné rty a nový tvar obočí. Nic víc. 

Nevím, jestli u toho holky moje zůstanou. Můžou. Ale rozhodně nemusí. Když je potkáte na ulici, když si s nima dáte schůzku nebo i pracovní oběd, vždycky vám budou připadat krásně a chytře upravené. Dokud po nich nebudete chtít půjčit zrcátko, které nenosí, jelikož nepotřebují kontrolovat rozmazanou linku či konturku rtů, neuvědomíte si, že tyhle holky vypadají takhle od přírody. Že takhle se probouzí vedle chlapa každé ráno. Nevím, jestli je to dobrýma genama nebo jednoduše tím, že mají jiskru v oku a neuvěřitelný smysl pro humor.  

Dá rozum, že kdo se neustále směje, pro toho je make-up tou věcí, která se při brečení smíchy jen zbytečně rozpatlavá, upatlavá, rozpíjí a obtiskává. A kvůli tomu se tyhle dvě nehodlají přestat smát! 

Článek pro vás napsala Lucie Van Koten, zakladatelka blogu www.zivotpodlelucie.com  

Autor: love-fashion.cz · Publikováno: 24.2.2015 · Přečteno: 1447x

Doporučujeme

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.