Kokosový olej na pokožku i vaření

Kokosový olej na pokožku i vaření

V dnešní době patří mezi nejoblíbenější oleje. Všestranné využití má nejen v kuchyni při přípravě slaných či sladkých pokrmů, ale prospívá jak při vnitřním, tak zevním používání. Řeč je o BIO kokosový olej od Vitalvibe.

Proč používat kokosový olej?

Kokosový olej je jeden z mnoha rostlinných olejů. Výhodou Helth Link Bio extra panenského kokosového oleje ovšem je, že se vyrábí listováním za studena z dužniny zralých kokosů rostoucích na kokosové palmě Cocos nucifera. Veškeré zpracovávané kokosy jsou však pěstované v souladu s principy ekologického zemědělství. Vzhledem k tomu, že celý proces výroby kokosového oleje zabírá pouze pár hodin, výsledný produkt si zachovává svou vynikající kvalitu. Na rozdíl od jiných rostlinných olejů má kokosový olej kouřový bod okolo 180 °C, a proto je Helth Link Bio extra panenský kokosový olej možné využívat při vaření, pečení i smažení. Pokud však dbáte na zdravý životní styl, používejte jej spíše při přípravě salátů či zdravých forem vaření. Pozitivní stránkou mimo jiné je, že neobsahuje žádný cholesterol. Během skladování kokosového oleje při teplotě nad 24°C se mění jeho pevná konzistence na tekutou, která má čirý až bělavý nádech.

Zdraví prospěšné složení

Samozřejmě nesmíme vynechat ani zdraví prospěšné složení kokosového oleje, který v první řadě patří mezi nejbohatší přírodní zdroje nasycených mastných kyselin. Přesto se kokosový olej hodí při redukčních dietách, neboť jej tělo tráví pomalu a dochází tak k postupnému uvolňování energie. Navíc se tuky z kokosového oleje v organismu neusazují. Díky svému složení přispívá extra panenský kokosový olej k posílení imunity a přirozené obranyschopnosti organismu. Kokosový olej je zdrojem cenných látek, které prospívají našemu organismu, pokožce, vlasům, nehtům i zubům. Kokosový olej tak lze využít nejen na suchou, citlivou či popraskanou pokožku, ale pomůže i s bělením zubů či třepícími se nehty. Zároveň ochrání naše rty před popraskáním či ústní dutinu před tvorbou zánětů nebo aftů. Kvalitní kokosový olej tak představuje všestranného pomocníka, který by neměl chybět v žádné domácnosti.

Autor: Kateřina Doul · Publikováno: 16.10.2017 · Přečteno: 1601x

Doporučujeme

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.