Je tu jaro - nezapomeňte na stylové klobouky!

Je tu jaro - nezapomeňte na stylové klobouky!

S příchodem svěžího jara má každý najednou více energie. Také se vám zdá, že se lidé v ulicích přestali tolik mračit? Sluneční paprsky zkrátka dělají divy! Nebo je to jen můj pocit? Jaro je zkrátka obdobím, kdy po zimě můžeme shodit vrstvy oblečení, nasadit sluneční brýle, odvázat se, co se týče barev, a v neposlední řadě se nemusíme bát ozvláštnit náš outfit za pomoci stylových doplňků. A co se týče letošní sezóny, v šatně vy vám rozhodně neměly chybět klobouky!

Nebojte se klobouků!

Žádný strach a ostych, klobouky sluší všem! Nevím proč, ale slečny, mladé paní i starší ženy mají neustále pocit, že klobouky nejsou nic pro ně. Možná je to způsobeno tím, že je vídáme na herečkách ve filmech, na modelkách, módních ikonách či dalších celebritách, ale ve “skutečném světě” jsou stále považovány za něco extravagantního. Ale to je jeden velký omyl! Klobouk je naprosto obyčejným doplňkem, jakým jsou například sluneční brýle, a těch máme doma každý nespočet. Věřím, že snad v každé šatně se nějaký klobouk najde… alespoň ten plážový. Pořád lepší něco než nic!

V souvislosti s kloboukem si však musíte najít svůj styl. Každá žena časem zjistí, co jí sluší - například, že bokové kalhoty do jejího šatníku nepatří, v šedé vypadá nevýrazně či to, že v červených šatech je za kočku. Každá jsme jiná, každá jsme svá. A k tomu je třeba přizpůsobit i šatník… včetně klobouků. Tak co říkáte, obohatíte svůj nový outfit konečně o nějaký klobouk? Nebo se stále bojíte, co na to řekne okolí? V případě, že máte možnost zavítat do hlavního města nebo do jiného většího města u nás, nebo v zahraničí, během chvíle uvidíte řadu žen, které klobouk berou za takovou samozřejmost, jako jsou například boty na podpatku. Věřím, že teď jsem vás již přesvědčila!

A jaké klobouky se právě nosí?

Odpověď na výše položenou otázku je poměrně jednoduchá. Nosí se de facto všechny. Samozřejmě si musíme odmyslet klobouky typické pro 20. a 30. léta minulého století. I když i těmi jsou dnešní moderní klobouky více či méně inspirovány.

Co se týče barvy, nebojte se výraznějších odstínů. Černá je sice klasika, která nikdy neomrzí, na druhou stranu však ani ničím nepřekvapí. To samé platí o šedé. Jestliže raději preferujete přírodní odstíny, zkuste nude tón, béžovou nebo skořicovou barvu, které se hodí k mnoha outfitům. Jednodušší model se rozhodně nebojte rozzářit pomocí modrého klobouku v odstínu sytější námořnické nebo něžné blankytně modré. Velice trendy je i bordó barva.

Dalším kritériem výběru klobouku je jeho velikost. Dnes se již příliš nenosí velké klobouky s širokou krempou, které s oblibou nosila Samantha v Sexu ve městě. Proto zkuste spíše menší klobouky, jejichž krempa nepřesahuje 10 až 15 centimetrů. Jarní krajkové šatičky dokonale oživíte stylovým kloboukem inspirovaným western stylem. Pro slunečné dny je skvělou volbou klobouček s květinovým vzorem nebo elegantní a zároveň šmrncovní mašličkou.

A protože se nám jaro již brzy promění v léto, nezapomeňte si taktéž pořídit nějaký super kousek v podobě slaměného klobouku. Uvidíte, že jej za vysokých letních teplot nejednou oceníte!

Autor: Kateřina Doul · Publikováno: 6.5.2016 · Přečteno: 1911x

Doporučujeme

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.