Gelové nehty aneb co všechno je dobré vědět

Gelové nehty aneb co všechno je dobré vědět

Toužíte po krásný nehtech, ale ty vaše jsou věčně zlámané či roztřepené? Jednou z možností, jak mít krásné, neustále upravené a hlavně elegantně působící ruce a nehty, je nechat si udělat nehty gelové.

Je libo přirozenost či extravaganci?

Pryč jsou již doby, kdy bylo na první pohled poznat, že máte umělé nehty. V dnešní době je trendem přirozenost a ta se nosí i ve světě gelových nehtů. Na své si však stále přijdou i ženy, které mají rády extravaganci a touží po neobvyklých tvarech nehtů či výrazném zdobení, ať už jde o kamínky, třpytky, barvy či jiné prvky. Obrovskou výhodou gelových nehtů je totiž jejich variabilita.

Nevýhodou gelových nehtů je na první pohled životnost, časové a finanční náklady. V případě, že byste si však musely ob den lakovat nehty a kupovat kvalitní nehtovou kosmetiku, možná by vás to stálo mnohem více peněz i času. Pokud se tak rozhodnete do sebe každý měsíc investovat pár set korun a přibližně hodinu a půl vašeho času, s výsledkem budete určitě spokojené.

Kdy nejsou gelové nehty vhodné?

Samozřejmě i gelové nehty mají svá omezení. Pokud například trpíte plísněmi, procházíte onkologickou léčbu či se léčíte antibiotiky, na gelové nehty raději zapomeňte.

Základem jsou kvalitní produkty

Důkladná příprava a samotná modeláž nehtů jsou nejdůležitější části celého procesu vytváření gelových nehtů. Aby nehty nejen vypadaly skvěle, ale taktéž dobře držely, je samozřejmě zapotřebí používat kvalitní produkty. “V případě nekvalitních produktů vám nehty v nejlepším případě nebudou držet, v tom horším vám mohou dokonce poškodit vaše vlastní nehty. Já osobně používám zejména produkty od ExpaNails, se kterými mám nejlepší zkušenosti,” prozrazuje Irena z nehtového studia Iris, která se modeláží gelových nehtů věnuje již řadu let.

Co obnáší modeláž gelových nehtů?

Součástí přípravy je dezinfekce, odlakování původních nehtů a odstranění kůžičky. Poté nastává fáze samotné modeláže, kdy se vybere přiměřeně velký umělý nehet a přilepí se speciálním lepidlem. Následuje úprava délky, zabroušení přechodu mezi přírodní nehtem a umělým. Nakonec je nutné broušením upravit nehet do požadovaného tvaru. Než se přejde k použití gelu, musí se ještě důkladně odstranit prach a veškeré nečistoty, které by mohly celý výsledek pokazit.

Samotná modeláž se provádí tak, že se nanese první vrstva gelu, která se nechá vytvrdit v UV lampě. Jakmile máte první vrstvu hotovou, následuje francouzská manikúra či lakování nehtů vámi vybraným lakem. Lak opět musíte nechat zaschnout. Na něj se pak nanáší další vrstva gelu a opakuje se i vytvrzení v UV lampě. Někdy se může nanést ještě třetí vrstva gelu, ale to většinou není již potřeba. V dnešní době jsou však místo laků někdy využívány přímo barevné gely, které nabízí širokou škálu odstínů.

A protože se v současné době nehtovou modeláží zabývá kdekdo, předem si ověřte , s jakými produkty pracují a jaké jsou reference a zkušenosti klientek. “I při práci s gelovými nehty je třeba neustále se vzdělávat, a proto také pravidelně navštěvuji vzdělávací kurzy pro obor nehtové modeláže a pedikúry. Teorie je však základem, důležité je, aby byla práce odváděna s citem a pečlivostí,” doplňuje Irena z nehtové studia Iris.

Jak dlouho gelové nehty vydrží?

Takto upravené nehty vám bohužel ale nevydrží věčně. Počítejte s tím, že v závislosti na rychlosti růstu nehtů je třeba přibližně po třech až čtyřech týdnech doplnit gel v místech, kde nehty odrůstají.

I když gelové nehty dobře drží, někdy se ovšem může stát, že se vám nehet odlomí a musíte manikérku navštívit dříve. Časté nehody s ulomením nehtu se stávají především při bowlingu, míčových hrách nebo také při domácích pracích, kde nehty dostávají zabrat.

Autor: IrisNehty · Publikováno: 30.11.2016 · Přečteno: 3441x

Doporučujeme

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.