Co obnáší péče o vlasy v zimě?

Co obnáší péče o vlasy v zimě?

V zimě je celý organismus vystaven mrazivému počasí, střídání teplot, větru a celkově nepříznivým venkovním vlivům, a proto je nutné umět se postarat o části těla, které v zimě obzvláště trpí. V dnešním článku se například dozvíte, jak se postarat o vlasy během chladných dnů.

Základní péče o vlasy

Věděli jste, že kromě působení všech vnějších vlivů se na kvalitě a zdraví vlasů negativně projevuje i nošení čepic? Vlasy po většinou působí unaveně, ztrácí lesk a jsou zplihlé. Při dodržení určitých zásad tomu ale tak být nemusí a vaše vlasy mohou být i v zimě krásné a zdravé.

První krokem je udržovat hydrataci, kterou si zajistíte pomocí hydratačních masek. Právě v období zimních měsíců je důležité hydratační masky používat alespoň dvakrát týdně. Hydrataci vlasům dopřejete i omezením mytí vlasů. Vlasy si nemyjte každý den, zbytečně je tím vysušujete. Mytí vlasů bohatě postačí jednou za dva až tři dny. Pokud je to možné, nechte vlasy po umytí přirozeně uschnout. Fény, kulmy a žehličky na vlasy je hodně vysušují, a proto vlasy vždy co nejlépe vysušte.

Speciální péče o vlasy

Používejte nesmývatelné kondicionéry a vlasové olejíčky, které vlasy obalí ochranným obalem. Důležitým předpokladem zdravých vlasů je také dostatek vitamínů a minerálů. Zvláště důležité jsou vitamíny skupiny B, hořčík, zinek, železo i vápník. Při nedostatku těchto látek se vlasy lámou a ztrácejí lesk. Obohaťte proto svůj jídelníček o pokrmy, které jsou zdrojem těchto důležitých vitamínů a minerálů. Samozřejmostí by měla být i absence stresu, který může způsobit nadměrné vypadávání vlasů.

Dobré rovněž je zbytečně nezatěžovat vlasy v zimě laky na vlasy či tužidly. Pokud už je musíte použít, udělejte to v dostatečném předstihu, než vyjdete na mráz.

Častým problémem v zimě je pak elektrizování vlasů - i na to máme pár tipů, jak je omezit. Prvním krokem je opravdu důkladné spláchnutí šamponu. Dále se vybavte kartáči z přírodních štětin a fénem s ionizátorem. Existují také přípravky ve formě sprejů, které brání elektrizování vlasů.

Autor: Martin Pánek · Publikováno: 20.12.2016 · Přečteno: 987x

Doporučujeme

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.