Zhubněte pomocí deep work

Zhubněte pomocí deep work

me leden a s ním obvykle přichází mnoho předsevzetí a není žádným tajemstvím ani překvapením, že jedno z nejčastějších je “konečně zhubnout”. Jestli vás již omrzela posilovna, zumba či každodenní běhání, je nyní na čase vyzkoušet deep work. A co to vlastně je? Jednoduše řečeno se jedná o cvičení, které v sobě spojuje prvky jógy a pilates. Řekněte, nezní to zajímavě?

Základní fakta o deep work

Deep work je cvičební program, jehož zakladatelem je gymnasta a tanečník Robert Steinbacher. Program vychází z východní filozofie a základem je učení jing a jang a učení pěti elementů. Deep work ale není žádné klidné cvičení či meditování na podložce, jak by se na první pohled mohlo zdát, ale dynamické fitness, u kterého propotíte tričko, a to doslova.

Co cvičení obnáší?

Každý trénink má 7 fází. První fází je zasvěcení dechovým cvičením a postupné zlepšování koncentrace. V další fázi následuje protažení a příprava těla na nadcházející cviky. Třetí fáze nastartuje kardiovaskulární systém a tělo je připraveno na výkony. Ve čtvrté a páté fázi následují jednotlivé cviky. Šestá fáze je ve znamení opakování nových cviků. Sedmá fáze je závěrečná relaxace, kdy v leže na zemi se zavřenýma očima uvolňujete celé tělo i mysl.

Proč vyzkoušet deep work?

Pravidelné cvičení deep work vám dokonale zpevní postavu a zlepší kardiovaskulární systém. Tento cvičební program má rovněž pozitivní vliv na držení těla. Ruku v ruce se vám zlepší i spalování tuků, neboť metabolismus bude rychlejší. Doporučená frekvence cvičení je dvakrát týdně, a to alespoň půl hodiny. Mezi jednotlivými tréninky by měla být pauza alespoň dva dny.

U tohoto cvičení je důležité poslouchat své tělo a respektovat své hranice, které se budou pomalu posouvat. Držte se proto svého vlastního tempa. Důležité je pravidelné dýchání. Doporučuje se cvičit naboso na holé podlaze. Celé cvičení podtrhuje rytmická taneční hudba, kterou se po pár lekcích necháte snadno unést.

Pro opravdové zhubnutí a zpevnění postavy je samozřejmě nutná pravidelnost, ostatně jako u všeho. Proto po prvních lekcích nic nevzdávejte a vytrvejte, výsledky se dříve nebo později dostaví.

Autor: Kateřina Doul · Publikováno: 19.1.2017 · Přečteno: 1671x

Doporučujeme

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.