Nechte se hýčkat aneb dokonalé domácí wellness

Nechte se hýčkat aneb dokonalé domácí wellness

Wellness je cizí slovo, které na nás v dnešní době vyskakuje snad ze všech slevových portálů a nabídek nejrůznějších pobytů. Přemýšleli jste ale někdy nad tím, co wellness vlastně znamená nebo co všechno zahrnuje?

Začněme pěkně od začátku…

Když bychom chtěli doslova přeložit anglický výraz, mohli bychom wellness přeložit jako “cítit se dobře”. Obecně lze ovšem říci, že jde o cestu k souladu mysli, těla i ducha. Může tak jít o styl života, který směřuje k fyzické i duševní pohodě pomocí péče o tělo i psychiku. Už z této definice je jasné, že k tomu, abychom se cítili dobře, nepotřebujeme drahá wellness centra s vířivkami, saunami a masážemi, ale můžeme si jej dopřát i v pohodlí našeho domova. Procedury uvolňující stres a zkrášlující tělo můžeme jednoduše a bez problémů absolvovat i u sebe doma. Výsledný efekt bude při nejmenším stejný a ještě nás to nebude téměř nic stát. Jestliže přemýšlíte, jak si takový domácí wellness den připravit, v dnešním článku vám poradíme, jak se příjemně uvolnit, načerpat energii a v neposlední řadě se ještě zkrášlit.

Relaxační koupel

Začněte koupelí - napusťte si vanu plnou vody o teplotě přibližně 32 °C a přidejte do ní esenciální oleje s vůní, která vás uklidní, pěnu, sůl nebo vaše oblíbené bylinky. Výborná je také koupel s medem a mlékem, která je ideální zejména navečer. Vše, co vás dokáže uvolnit a pomůže vám odbourat stres, je povoleno. Fantazii se meze nekladou. Koupel by ideálně měla trvat kolem 20 minut.

Zkrášlující procedury

Po této uvolňující relaxaci z vany ještě nevylézejte a dopřejte péči i vašim vlasům. Kromě pravidelného mytí vlasů šamponem nezapomeňte ani domácí masku na vlasy. Základ masek může tvořit vejce, jogurt, med či olivový nebo kokosový olej. Další přísady vybírejte dle potřeby.

Pokud vaše vlasy potřebují hydrataci, použijte při přípravě masky tvaroh, mléko nebo jogurt. Pro vlasy bez lesku zkuste masku s octem. Vlasům bez objemu pomůže pivní maska a růst vlasů podpoří kofein. Ať už zvolíte jakoukoli masku (a že jich na výběr opravdu je), připravte si ji předem na okraj vany, abyste nemuseli nikam odbíhat. Masku naneste na vlasy, nechte působit a opět jen relaxujte.

Po opláchnutí masky se zabalte do měkoučkého županu a chvíli jen tak odpočívejte. Poté se můžete ještě pustit do masáže a peelingu celého těla, a to buď pomocí předem připraveného domácího nebo koupeného peelingu. Domácí peeling připravíte velice snadno z kávy, olivového oleje, skořice, cukru či oříšků. Opět máte na výběr neskutečné množství receptů, a proto neváhaje vyzkoušet vždy něco nového.

Péče o pleť

Po peelingu či masáži je vaše tělo příjemně zhýčkané, a proto se můžete ještě pustit do péče o obličej, který je díky koupeli správně prohřátý. Stačí tak na pleť nanést pleťovou masku a nechat ji působit po dobu 15 až 20 minut. Jednoduchá domácí maska pro regeneraci obličeje je připravená z dužiny avokáda rozmačkané na kaši. Pro mastnou pleť použijte pleťovou masku z jablka, jogurtu, medu, mleté skořice a ovesných vloček. Posledním tipem je maska pro rozjasnění obličeje, a to bílkovo-medová maska. Připravíte ji tak, že 1 až 2 bílky vyšleháte s lžičkou medu do pěny.

V neposlední řadě nezapomínejte ani na své rty, které rovněž potřebují péči. Kromě peelingu na odstranění šupinek použijte kokosový olej, který vám rty krásně zvláční.

Určitě mi dáte dámy za pravdu, že každá žena by si čas od času měla dopřát podobný wellness den, ať už doma či v salonu. Jen tak totiž budeme mít dostatek energie na všechny každodenní starosti.

Autor: Kateřina Doul · Publikováno: 31.8.2016 · Přečteno: 1167x

Doporučujeme

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.